Departe, la paralela 62


Întâmplarea a făcut că am mai dat peste un filmuleţ despre insulele Feroe, cu un prezentator care vorbeşte cu cel mai pur şi adorabil accent scoţian şi cu nişte filmări care mi-au tăiat răsuflarea şi m-au făcut – pentru a câta oară?! – să mă simt cu adevărat norocoasă că trăiesc aici, la capăt de lume. Dar vă las în compania lui, cuvintele sunt, pur si simplu, de prisos.

Reclame

11 comentarii

Din categoria Calatorii, Feroe, feroez, Insule, Locuri dragi, viaţă

11 răspunsuri la „Departe, la paralela 62

 1. superb!!!!!!!!astept cu nerabdare sa vad locurile acestea minunate!!!!!!!!!sa vina vara!!!!!!

 2. Andreea, salut! Un singur cuvânt: superb! 🙂

  • Nora, dacă ţi-a plăcut, mă bucur. Când mă apucă disperarea (de lipsă de muncă, de dor de acasă, de…) mă uit la câte un filmuleţ din ăsta şi îmi dau seama în ce loc trăiesc şi, mai ales, îmi dau seama că m-am adaptat nesperat de bine la condiţiile de viaţă de aici până într-acolo de am ajuns să le consider cât de cât acasă. Chiar dacă nu vor rivaliza niciodată cu acasă al meu cel drag, Ploieştiul.

 3. Impresionante imagini. Uimitoare locuri si peisaje, atat de diferite de ale noastre. Mi-au placut caustele cu iarba pe acoperis.

  • Casele acelea au un farmec aparte, inca se mai construiesc asa, desi un acoperis din acela costa in zilele noastre, o mica avere. Cine insa vrea sa aiba o casa traditionala, chiar daca poate constructia in sine nu este, pune acoperis de iarba.

   Acoperisurile acelea de iarba aveau si ele un rol anume in vremuri vechi, acum au devenit mai mult o moda cand vine vorba de casele noi.

 4. Mélanie

  à propos de paralela 62, am fost la Alesund(Norvegia), oras superb, situat exact pe ea… Stii cu sigurantza ca exista case cu acoperis vegetal si-n Norvegia, sunt izolate(natural!) împotriva frigului si-a înghetzului. Cât despre mini-cai(sic!), toate animalele domestice sosite din Europa cu sute de ani în urma au intrat putin la apa(sic-bis!), s-au re-adaptat perfect la clima islandeza: de exemplu oile au doua rânduri(soiuri) de lâna, cea exterioara e cea mai „calda”, practic impermeabila… Ca souvenir tipic islandez mi-am cumparat un pull-over „hand-made” din acea lâna impermeabila, costa cam 110 euros acum 2 ani 1/2, dar raportul calitate-pretz e(ra) excelent!!!

  • Hi!hi!hi! Eu ti-l facem la juma de pret, la fel de momos. :mrgreen: Cu lana feroeza care este la fel de buna cu cea a islandezilor.

   Stii ca avem si noi pur sange feroez? Apropo de caluti? S-au mai amestecat in ultimul timp cu cei islandezi, dar mai exista si „arieni”.

   Apropo de Norvegia. Visul meu este sa ajung pe Lofoten, erau imediat dupa Feroe in lista National Geographic.

 5. Mélanie

  @”Eu ti-l facem la juma de pret, la fel de momos. ”
  hi-hi-hi back, pai de un’ sa stiu de tine acu’ doi ani juma’?!… 🙂
  ===
  @”Visul meu este sa ajung pe Lofoten,”
  si-al nostru… 🙂 vom decide-n feb-martie între Lofoten si/sau Hawaii(unde-am fost deja acum 10 ani, caci am locuit 5 ani la Houston, Texas, NASA-area).

  • Poate iei in calcul si Feroele, i-au luat pe cei din Lofoten in topul celor de la National Geographic. Si e ceva mai „ieftin” la noi, daca poti psune asa. Ce-i drept nu ai parte de balaceala din Hawai si de soarele de acolo…

 6. Mélanie

  @”Ce-i drept nu ai parte de balaceala din Hawai si de soarele de acolo…”
  Draga mea, tin sa-ti precizez ca suntem „de grands voyageurs devant l’Eternel”(sic!), adica turisti activi, dinamici, nu genu’:”aeroport-hotel-plaja”… 🙂
  Soare si balaceala avem si-aci: Mediterana e la 150kms, iar Atlanticul(vara) la aprox 3h-drive…

  • Nici nu contest, altfel nu ajungeai tu prin locuri din astea pe unde lumea nu se deranjeaza sa mearga gen Islanda sau nu te-ar fi tentat Lofoten care este dincolo de cercul polar… Ziceam numa’ ca Feroele nu e prea scaldat de soare, decat poate daca e o vara buna cum au cam fost ultimele doua…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s